iMonitoring Software Updates: Instagram monitoring, LinkedIn Marketing en meerdere foto's per update

Peter van Mourik – 09:39, 21 mrt 2019

Instagram monitoring is altijd mogelijk geweest bij iMonitoring. Je gaf de onderwerpen op die je wilde monitoren middels een keyword search en Instagram werd automatisch in het resultaat opgenomen. Na wijzigingen in de API (de koppeling tussen iMonitoring en Instagram) halverwege 2018, was die mogelijkheid helaas niet meer beschikbaar. Daar is nu verandering in gekomen. Ook is onze koppeling met LinkedIn aangepast. Sinds kort maken we gebruik van het LinkedIn Marketing Developer Platform.

Instagram Business Accounts
Sinds kort is het mogelijk om via iMonitoring je Instagram Business Account te koppelen. Met een Business Account op Instagram heb je een aantal voordelen ten opzichte van een persoonlijk account. Zo heb je meer mogelijkheden om je performance te analyseren en ben je beter bereikbaar voor klanten omdat je meer contactgegevens kunt opgeven. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden tot adverteren op zowel het nieuwsoverzicht als ook bij Insta Stories.


Klik op de afbeelding om deze vergroot weer te geven.


Hashtag monitoring
Heb je de koppeling gemaakt, en wil je monitoring op Instagram weer mogelijk maken? Met de nieuwe koppeling heb je de mogelijkheid om tot 30 hashtags op te monitoring. Om een Instagram Hashtag Monitoring profiel in te stellen ga je naar Instellingen > Profielen en voeg je een nieuw Instagram monitoring zoekprofiel toe. Vul de gewenste hashtags in, selecteer het juiste Instagram Business profiel en start met monitoring.

LinkedIn Marketing Developer Platform
Ook LinkedIn heeft vernieuwingen doorgevoerd aan het developer platform. Sinds kort is er een hele nieuwe API beschikbaar met veel verbeteringen ten opzichte van de oude koppeling. Een door vele lang gevraagde mogelijkheid om foto's op een mooie manier op LinkedIn te plaatsen is inmiddels een feit.


Klik op de afbeelding om deze vergroot weer te geven.


Meerdere foto's in één update op Facebook, LinkedIn en Twitter
De nieuwe koppeling met LinkedIn biedt ook de mogelijkheid om updates te delen met meerdere afbeeldingen. Op zowel Facebook, Twitter en met de nieuwe koppeling ook op LinkedIn is het nu mogelijk om in één update meerdere foto's op te nemen. Om deze nieuwe mogelijkheid te gebruiken is het wel mogelijk om je LinkedIn koppeling te vernieuwen (als je dat na 01-03-2019 al hebt gedaan is het niet meer nodig).

Heb je vragen of opmerkingen over deze aanpassingen, of heb je wensen m.b.t. toekomstige ontwikkelingen, laat het ons dan weten. Mail info@internetmonitoring.nl of bel 085 - 876 9612 en laat ons je wensen weten!

Over de auteur

Peter van Mourik
Application Developer, specialized in developing web applications using .NET and SQL Server.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?