Warm onthaal op social media voor nieuwe burgemeester Lelystad

Tessa Diependaal – 08:53, 07 jun 2016

Op 17 mei 2016 werd bekend dat Ina Adema de nieuwe burgemeester van Lelystad wordt. De bekendmaking zorgde voor een ongewone, maar verklaarbare piek in de online free publicity over Lelystad op 17 mei 2016.Van de 888 berichten op die dag gingen er 250 over haar. De dag erna waren het 93. Van de 283 berichten die positief of negatief gestemd waren was 95% positief.

Wat zorgde eigenlijk voor die positieve stemming over de nieuwe burgemeester van Lelystad? Om dat te weten te komen hebben we de data van de verzamelde berichten geanalyseerd. Verdeeld in nieuwssites, weblogs en social media.

Nieuws en weblogs over Ina Adema
Met de verklaring van het college van de gemeente Veghel waarin zij haar feliciteert met de voordracht als burgemeester Lelystad wordt het positieve sentiment duidelijk:

“….Ina Adema is een sterke en daadkrachtige bestuurder die tegelijkertijd naast en tussen de mensen staat. Zij dwingt respect af bij zowel inwoners als (top)ondernemers. Haar rol in het college en als voorzitter van de gemeenteraad vervult zij met veel kennis en kunde. …”

Na dit te hebben gelezen komen in veel andere media de woorden daadkrachtig, ervaring, lef en verbindend vermogen steeds terug. Deze woorden worden ook veel in relatie gebracht met de rol die zij had met de herindeling van de gemeente Veghel met de gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode.

Hieronder het filmpje waarin ze wordt geïnterviewd. Het geeft een goed beeld van haar als persoon.In het artikel van De Stentor wordt nogmaals duidelijk waarom Ina Adema graag burgemeester van Lelystad wil zijn. Ook zijn er voormalige collega’s die haar een hart onder de riem steken.

“….Gosse Hiemstra, oud-collegegenoot in Deventer, noemt Adema een lot in de loterij. ,,Ze is echt iemand om op te bouwen.'' Ex-wethouder en nu raadslid Margriet de Jager denkt dat Adema en Lelystad een prima match vormen.”

Op Twitter worden tweets met felicitaties gedeeld en zijn er genoeg andere positieve reacties.Zo laten verschillende tweets zien dat Lelystad een goede keus heeft gemaakt met de nieuwe burgemeester. Ook Ties van Dooren vindt dat:Bewoner van Lelystad Martin Lammertink heet de nieuwe burgemeester welkom.Gedeputeerde van Flevoland Jaap Lodders feliciteert Ina Adema met de voordracht.Naast de felicitatie vindt de wethouder van Gemert-Bakel het jammer dat Ina Adema vertrekt.Aan de tweet van Jan Hamming hoeft weinig toegevoegd te worden.Na het lezen van de reacties mag ik inderdaad geloven dat Lelystad een goede burgemeester heeft gekregen en ben ik als inwoner ook enthousiast. Persoonlijk vind ik het ik al een pluspunt dat zij aanwezig is op Facebook en Twitter. Hiermee toont ze ook haar sociale betrokkenheid zegt ze ermee geen angst te hebben om deze media te gebruiken.

Over de auteur

Tessa Diependaal
Eigenaresse van Diependaal Online. Bij Diependaal Online zorgen wij voor professionele digitalisering. DO ondersteunt de MKB ondernemer en hun organisatie om de contact momenten te regisseren om zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. Bel 085-8768977 of bezoek de website.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?