Verstappen; wat was een podiumplaats mooi geweest!

Tessa Diependaal – 08:56, 15 jun 2016

Zondag 12 juni was het moment dat Max Verstappen in Montreal, Canada, ging racen. De hele week werd naar dit moment toegeleefd. We hebben de berichtgeving op social media hierover bijgehouden. Het begon rustig met ruim 2.133 verzamelde berichten op maandag 6 juni. Op de dag zelf waren het er zes keer zoveel.Gedurende de dag werd er wel over gesproken, maar waren er geen echte pieken. Vanaf 19.00 uur begon de berichtgeving erover op gang te komen. Samen met heel veel andere twitteraars zaten we klaar om te kijken hoe Max het zou doen in Canada.

Het enthousiasme van de kijkers en de updates over Max Verstappen bereikte rond de klok van 21.00 uur een top. Op ruim 15 miljoen social media-accounts verscheen iets over ‘onze’ Max.Jammer genoeg kreeg Max geen podiumplaats als trending topic. Ten opzichte van zijn vorige race, namelijk op 29 mei, werden er nu 1.248 minder berichten verzameld. De totale stand kwam uit op 12.034 berichten. Mogen we stellen dat Max Verstappen minder populair wordt of zorgde de crash in Monaco voor meer buzz?96% van de verzamelde berichten was afkomstig van Twitter. Meest actieve twitteraar was Dennis Burgersdijk. Hij twitterde maar liefst 92 tweets, waarvan 72 retweets. Hij retweette veel van:

- Grandprixradio (7 )
- VerstappenNL (7)
- Formule_1_FAN (4)
- AlleenF1 (3)

Als je naar zijn Twitter-account kijkt zie je dat hij een echte Max Verstappen-fan is. Ook André Vreman was een enthousiaste twitteraar. Met 76 tweets, die voornamelijk bestonden uit retweets, liet hij zijn Twitter-stem horen. Hieronder een overzicht wie hij het meest retweette:

- RTLGP (17)
- Mverstappenfans (10)
- Grandprixradio (8)
- Racingnews2015 (7)

En welke tweets werden zondag het meest geretweet? Op plaats één staat Ziggosports met deze tweet:Op nummer twee voor de meeste retweets is het account van Max33Verstappen:De oorspronkelijke tweet van Max zelf op 11 juni werd zondag ook nog eens 168x geretweet.

Tot slot op plaats 3 is Tim Coronel; zijn mooie woorden werden op zondag 144x geretweet.Met de woorden van Tim Coronel sluit ik af. Want inderdaad; ik denk dat we van Max houden. Hij wordt of, beter gezegd, is onze nieuwe sportheld. We gaan nog veel mooie berichten over hem zien en lezen. Mogelijk krijgen Max-fans, zoals Dennis Burgersdijk en André Vreman, de kans om hem in het echt te ontmoeten. Hun enthousiasme over Max Verstappen mag natuurlijk beloond worden.

Over de auteur

Tessa Diependaal
Eigenaresse van Diependaal Online. Bij Diependaal Online zorgen wij voor professionele digitalisering. DO ondersteunt de MKB ondernemer en hun organisatie om de contact momenten te regisseren om zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. Bel 085-8768977 of bezoek de website.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?