Ontwerp je eigen event dashboard / narrowcasting display

Peter van Mourik – 09:36, 30 mrt 2016

Sinds kort is het mogelijk om via de software van iMonitoring je eigen dashboards te ontwerpen die geschikt zijn voor onder andere narrowcasting display maar ook als event dashboard. De informatie die er op kan worden getoond komen van alle mogelijke bronnen die worden gemonitord. Het gaat dan om informatie van de diverse social media kanalen, maar ook nieuws, weblogs en fora.Het ontwerpen

Bij het aanmaken van het dashboard kies je een logo en achtergrond afbeelding die je wilt tonen in de standaard weergave. Naast deze informatie kies je ook de bronnen waarvan je de informatie op het dashboard wilt tonen. Mogelijke bronnen zijn : Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Instagram, Flickr, Tumblr, YouTube, Blendle, RSS, Nieuws, Weblogs, Fora.

Bij Twitter is het ook mogelijk om specifieke users en / of lijsten te monitoren en dus te tonen op het event dashboard, zie bijvoorbeeld volgend dashboard met informatie van BN'ers : internetmonitoring.nl/event/0x8980dc86c1e9ea324ec99f8b15a2e9a92d0a4d1e/bn-ers.

Bij het opslaan van het dashboard wordt initieel de standaard layout toegepast. Deze kun je echter aanpassen door in het dashboard overzicht op ontwerpen (het "kwast" icoon) te klikken.Widgets

De informatie die op het dashboard wordt getoond kun je op verschillende manieren weergeven. Zo het je onder andere de mogelijkheid om het als een stroom van berichten weer te geven, maar ook kun je afbeeldingen tonen die met de berichten zijn meegestuurd op bijvoorbeeld Twitter, Instagram en Facebook. Daarnaast kun je ook grafieken tonen. Hoe deze grafieken er uit zien kun je zelf bepalen: Wil je het per dag of per uur, moet het een staafdiagram zijn of een taart grafiek...de keuze is aan jou.

Meer informatie?

Mocht je meer informatie willen weten over de mogelijkheden met de dashboards, of heb je een andere vragen over onze software, neem dan contact met ons op via info@internetmonitoring.nl of via ons contactformulier.

Over de auteur

Peter van Mourik
Application Developer, specialized in developing web applications using .NET and SQL Server.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?