Manage online en social media content vanuit de iMonitoring databank

Tessa Diependaal – 10:04, 19 feb 2021

Gebruik jij allerlei oplossingen om content over actualiteiten, concurrentie, thema’s en specifieke onderwerpen inzichtelijk te maken? Met de databank heeft iMonitoring voor jou een effectieve softwareoplossing om je content vanuit één omgeving te managen.

In deze update communiceren wij wat de databank is, hoe het werkt en de voordelen om je eigen of andere soorten content te centraliseren.


Wat is de databank?
Met de databank van iMonitoring bieden wij een oplossing om content vanuit één omgeving te managen. Wat er wordt aangeboden is een softwareoplossing waarin je content uit RSS feeds, social media en een Application Programming Interface (API) gaat centraliseren. Zo ontstaat er een database waarin je content kunt vinden.Hoe het gaat werken?
In het voorjaar wordt de databank geïntroduceerd. Hiermee doen we alvast een vooruitblikt hoe het gaat werken.

Zo wordt de databank standaard aangeboden
Standaard wordt de databank aangeboden om content uit RSS feeds, eigen websites en een API op te halen voor in je eigen databank. Ook biedt de databank de mogelijkheid om content op locaties inzichtelijk te maken en gebruik je zoekopdrachten om actuele content in de iMonitoring database te vinden.

Content uit een API
Wil je veel uit content uit specifieke of betaalde online platformen/ bronnen naar je iMonitoring databank communiceren dan biedt iMonitoring API development. Met een API wordt het mogelijk om content van andere programma's te communiceren naar jouw persoonlijke databank. Het realiseren van een API is interessant als anderen dit ook nodig hebben en de leverancier bereid is om mee te werken en het bij voorkeur API documentatie klaar heeft liggen.

Databank inclusief social media content
Om ook social media content op te nemen in je databank is het nodig om de social media module af te nemen. In deze module heb je de mogelijkheid om social media zoekopdrachten te activeren. De social media zoekopdrachten zorgen dat content door de API worden opgehaald.

iMonitoring heeft meerdere API verbindingen met de social media platformen om continu content op te halen. Social media zoekopdrachten maken het mogelijk om content inzichtelijk te maken over specifieke onderwerpen, thema’s of van specifieke fanpages, bedrijfspagina’s, accounts, hashtags (#) en mentions (@).

De voordelen van en met de databank
  1. Om te beginnen heb je geen rompslomp om meerdere oplossingen handmatig te raadplegen. Vanuit één omgeving maak je relevante content inzichtelijk en biedt het een overzicht waar en wanneer de content in jouw databank klaar staat.
  2. Verder biedt het de mogelijk om content te bundelen om vervolgens digitaal te communiceren met anderen.
  3. Ook kun je content uit jouw databank analyseren met de analytics module. Met de analytics module ontwerp je eigen rapporten en analyses met de content uit jouw databank.
  4. Of gebruik content uit je databank voor het plannen en publiceren van berichten op social media met de social media module.
Ben je benieuwd hoe de databank jou gaat helpen en wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen omtrent het functioneel ontwerp en redesign? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onder aan de pagina nieuwsbrief.

Over de auteur

Tessa Diependaal
Voor iMonitoring en haar klanten is Tessa actief als sales- en accountmanager. Met meer dan 15 jaar ervaring is zij verantwoordelijk voor het uitwerken van commerciële plannen. Klanten van iMonitoring worden ondersteunt met het inrichten van de abonnementen, ontwerpen van maatwerk analyses plus rapportages en verder geeft zij trainingen. Ook biedt zij zich aan als parttimer voor marketingcommunicatiebureaus die het Social Media Dashboard afnemen en de behoefte hebben aan extra verkoopondersteuning om te groeien met klanten. Tessa is gedreven, enthousiast, betrokken en praktisch ingesteld.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?