iMonitoring software updates september 2017

Peter van Mourik – 11:01, 21 sep 2017

De afgelopen weken zijn we voornamelijk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe app. De huidige app is alleen beschikbaar voor Android, en qua functionaliteiten beperkt. De nieuwe app zal uiterlijk eind oktober beschikbaar zijn en beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

De app
De nieuwe app wordt gebouwd middels het Ionic framework, dat gebruik maakt van AngularJS en Apache Cordova. Door deze technieken is de app in staat om de 'native' hardware functies te gebruiken en daardoor zeer goede prestaties te bereiken. Wil je meer weten over Ionic kijk dan op de pagina van het Framework. Verder maakt de app ook gebruik van iMonitoring's API om de benodigde data uit te wisselen. Zo wordt de gebruiker geverifieerd, worden geplande berichten en concepten opgehaald en de statistieken van verstuurde berichten uitgelezen.

Sneak preview van de nieuwe app


De functies
De nieuwe app zal met name gericht zijn op het versturen van berichten, plannen van eerder opgeslagen concepten en het analyseren van de resultaten van de verzonden berichten. De app maakt het ook mogelijk om Instagram berichten te plaatsen. Eenmaal ingelogd, wordt je device met je iMonitoring account verbonden. Zodra een Instagram bericht de plandatum heeft bereikt, ontvang je push-bericht. Als je op dit bericht klikt opent Instagram met de juiste foto en de juiste tekst.

Extra widgets
Voor het narrowcasting scherm (en ook de eigen-ontwerp rapportages) hebben we extra widgets ontwikkeld. De extra widgets tonen statistieken van de verzonden berichten zoals: Totaal aantal verzonden berichten, Mogelijke zichtbaarheid en Interacties.

Over de auteur

Peter van Mourik
Application Developer, specialized in developing web applications using .NET and SQL Server.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?