Community lid - Vincent Wiegers; Inbound marketeer met een passie voor webcare en social media marketing

Tessa Diependaal – 08:30, 21 mrt 2017

Mijn vorige blog ging over Richard Bordes en hij heeft een passende quote waar ik dit blog mee begin: ‘Want als je ‘stil’ blijft... dan word je nooit gehoord’. Vincent’s visie is een goed vervolg op de quote van Richard. Volgens hem begint communicatie met luisteren.

Op 1 maart 2013 ben ik via Gé Bouma in contact gekomen met Vincent Wiegers. Als inbound marketeer helpt Vincent zijn klanten met webcare en social media marketing. En naar mijn idee is dit toch een andere aanpak dan hoe andere marketeers het doen. In tegenstelling tot veel adverteren gaat het bij Vincent om aandacht verdienen door zinvolle en handige informatie, oftewel content.

Vincent zijn aanpak

Zoals in mijn intro; Vincent luistert eerst naar wat een klant nodig heeft en wat de verwachtingen zijn. Als blijkt dat hij de klant kan helpen met inbound marketing volgt er een plan. Tijdens het opstellen van een communicatieplan wordt de basis gevormd.

De vervolgstap is om te luisteren op het internet. Wat zeggen klanten online en op welke manier zijn medewerkers online actief. Op dat moment kun je ook in kaart brengen wat andere stakeholders op internet communiceren.

Verder gaat Vincent samen met de klant kijken wat het verhaal is achter het bedrijf.
Door te weten wat het echte verhaal is wordt er een basis gevormd voor de communicatie-uitingen.

Om het bedrijf onder de aandacht te brengen betrekt hij tevreden klanten als ambassadeurs. Wil je weten hoe je tevreden klanten aan boord krijgt dan heb je Vincent nodig.

Samenwerken met Vincent

Als mede-eigenaar van iMonitoring ben ik blij met Vincent. Ik ervaar hem als een open en hartelijke marketing professional.

In de community stelt Vincent af en toe een vraag om bijvoorbeeld een social media marketing probleem op te lossen voor een klant. Met gepaste humor ontvang ik wel eens een reactie van Vincent bij vragen van mensen die de grens opzoeken.

Verder kan ik Vincent aanbevelen als je een inbound marketeer zoekt met frisse ideeën of wanneer je iemand nodig hebt met een ondersteunde rol op het gebied van webcare en social media marketing.

Net als Vincent

Ben je net als Vincent ondersteunend voor een organisatie en help je klanten met webcare en social media marketing en wil je ook meegaan in de ontwikkelingen? Doe dan met ons mee in de community. Wil je Vincent ontmoeten en weten hoe hij de samenwerking met iMonitoring ervaart? Neem dan contact met hem op via LinkedIn of verbind met hem in onze community.

Net als Vincent ondersteunen wij jou met professionele marketing software en kun jij als expert je klanten ondersteunen.

Over de auteur

Tessa Diependaal
Eigenaresse van Diependaal Online. Bij Diependaal Online zorgen wij voor professionele digitalisering. DO ondersteunt de MKB ondernemer en hun organisatie om de contact momenten te regisseren om zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. Bel 085-8768977 of bezoek de website.
 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?