Van multichannel naar omnichannel
Yvonne Van Puijenbroek RDM – 08:25, 03 mrt 2015

Toen ik 10 jaar geleden begon als marketeer, was er nog weinig aandacht voor online communicatie. Dat stond nog in de kinderschoenen. Nadat we met de Kijkshop de Web Winkel Award gewonnen hadden, ging het echter los! In de eerstvolgende team meeting werd gesproken over ‘multi channel communicatie’ . Een compleet nieuw concept voor ons.

Lees Verder

Het #PGBAlarm: een second opinion
Tessa Diependaal – 21:05, 24 feb 2015

Op 5 februari heb ik mijn eerste blog geschreven over het #PGBAlarm op Twitter. De intro van dit blogartikel is dan ook mijn conclusie uit het vorige blogartikel. Hiermee wordt duidelijk dat de Twitteraars geen klein clubje van opruiers is, zoals de Telegraaf beweerde, maar zich hard maken voor een maatschappelijk probleem: het persoonsgebondenbudget (PGB) wordt helemaal niet, of veel te laat uitbetaald.

Lees Verder

Van webcare naar citycare
Eric M.H. Cornelissen MSc, BEng – 11:30, 19 feb 2015

Er gebeurt momenteel bijzonder veel binnen de gemeentegrenzen. Op het gebied van het sociale domein, leegstand van winkel- en bedrijfspanden, het ontwikkelen van nieuwe ideeën, fusies, veiligheid en zelfredzaamheid. En dit staat nog helemaal los van de dagelijkse beslommeringen, klachten en vragen waar de burgers en ondernemers graag (snel) een reactie op willen hebben en welke nu op het toch al overvolle bord van de gemeentelijke ambtenaren terecht komen. Zet daar tegenover dat burgers en ondernemers steeds mondiger worden en de sociale media weten te vinden om hun ideeën en grieven te uiten. Dan weet je dat de communicatielijnen goed op orde moeten zijn om kansen te zien en problemen of irritaties te voorkomen.

Lees Verder

7 redenen waarom de meeste B2B content inhoudsloos is
Richard Bordes – 11:20, 12 feb 2015

Je kunt er niet meer omheen. Iedereen heeft het erover en probeert er iets van te maken. Begon het nog met de legitieme vraag “ Wat zet ik nu toch op social media”, plots gonst overal de kreet “content marketing”. Met een mooi verhaal je potentiële markt informeren en verleiden. Helaas is nog niet iedereen even succesvol en blijft de meeste B2B content inhoudsloos. 7 redenen waarom het vaak mis gaat:

Lees Verder

Twitter campagne #PGBAlarm raakt harten
Tessa Diependaal – 09:03, 05 feb 2015

30 januari tweet Kim Rabbie A.K.A @Baauwopmij wie haar helpt met een overzicht van alle tweets over het #PGBalarm. Gelukkig dankzij fan @tactloos wordt iMonitoring genoemd. Om 22:45 uur tweet Baauwopmij: “ook zij slapen al…”. Gelukkig was ik nog wakker en heb ik namens iMonitoring gereageerd op de vraag. Op de valreep heb ik via mijn smartphone een zoekprofiel geactiveerd voor PGBalarm en werd de monitoring gestart. Na mijn nachtrust werd duidelijk wat de hashtag PGBalarm had opgeleverd en was er een begin gemaakt om Politiek Nederland wakker te schudden.

Lees Verder

Benieuwd naar de mogelijkheden?