Social media is soms gewoon rammen
Martin Koekenberg – 12:30, 10 sep 2015

Je hebt een leuk concept, een nieuw bedrijf of een product. Om dit te lanceren wil je natuurlijk meteen social media inzetten. Meteen = Zo snel mogelijk. Je laat je informeren over hoe je dat nu het beste kunt gaan doen. Na deze informatieronde is je één ding duidelijk: ‘Er komt een stormvloed aan documenten, plannen, en strategieën op je af’. Dat kost tijd en geld. Heb je nu die online strategie, social media strategie, dat social media plan, die social media policy, kanaal strategie en content strategie allemaal nodig?

Lees Verder

Ik ga op reis en neem mee: een tablet, smartphone en laptop
Tessa Diependaal – 09:00, 20 aug 2015

De zomervakantie was begonnen en als gezin gingen wij naar Frankrijk. Gezellig met het gezin genieten van zon en water. Natuurlijk gingen ook de digitale middelen mee om spelletjes op te spelen, online filmpjes te bekijken en de mail te checken. De meeste gezinnen gaan ‘gewoon’ op vakantie, maar bij ons is het anders. Wij selecteren vakantiebestemmingen op basis van een goede WIFI-verbinding. Onze zaak is tenslotte digitaal. Nu hoor ik je denken: “Je gaat toch op vakantie en dan is het toch lekker dat je even geen internet hebt?” Voor ons als digitale, ondernemende ouders is het juist belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. Met een snelle online verbinding zijn wij tijdens de vakantie snel klaar met het werk en dan gaat het genieten weer verder. Maar wat als het niet zo is? En de internetverbindingen van de vakantielocaties blijken slecht te zijn? Dat levert frustraties op.

Lees Verder

Spreek jij de taal van je klant wel?
Vincent Wiegers – 10:10, 06 aug 2015

Deze vakantie hebben wij voor het eerst een camper gehuurd om mee op vakantie te gaan. Wij zijn niet zo van het voorbereiden van een vakantie, dus dan is een camper ideaal! Met onze kinderen van 6 en 8 jaar zijn we op de bonnefooi op pad gegaan. We zijn de onbewust de loop van de rivier de Rijn gevolgd. Via Karlsruhe naar Oostenrijk, toen naar Zwitserland en Liechtenstein en Frankrijk. Het plan was om dan via Luxemburg en België weer terug te rijden naar Nederland en zo naar 8 landen tegelijk op vakantie te gaan.

Lees Verder

Wie wil er een stukje taart?
Eric M.H. Cornelissen MSc, BEng – 11:12, 28 jul 2015

Voor een lekkere taart wordt natuurlijk eerder de fiets gepakt dan de iPad om een taart te Googlen. Toch wordt 96% van alle aankopen tegenwoordig voorafgegaan door een online search. Iedereen heeft wel eens taart gekocht. Het is daarmee een dankbaar onderwerp voor een blog over hoe online onderzoek kan worden gedaan naar personen die regelmatig van taart genieten.

Lees Verder

Crisismanagement in 3 stappen
Gé Bouma – 11:19, 13 jul 2015

Op 28 juni 2015 overleed de Arubaan Mitch Henriquez als gevolg van zijn arrestatie door vijf politieagenten. Daags na het incident knalde Twitter uit zijn voegen. De meest vreselijke opmerkingen –terecht of onterecht- richting de politie werden gelanceerd. Alles verspreidde zich razendsnel. Aan de hand van deze casus bespreek ik in dit blog de 3 stappen bij crisismanagement.

Lees Verder

Benieuwd naar de mogelijkheden?